Aktuálně


10. 9. 2015 * HYGIENA V KUCHYNI * ČTENÍ NA 2 MINUTY

Pět nejčastějších důvodů špatně umytého nádobí v profesionálních myčkách

Na profesionálních kuchyňských provozech se setkáváme s těmito pěti nejčastějšími důvody nedokonale umytého nádobí. Prvním je nečistá voda v mycí lázni, druhým jsou neprůchodné trysky, dalším z nich je přerušená dodávka mycího prostředku, čtvrtým bývá nízká teplota vody a pátým důvodem jsou ponechané zbytky jídla na nádobí. Všem se podrobně věnuje náš článek. VÍCE SE DOČTETE ZDE.     
         

27. 8. 2015 * HYGIENA NA WC * ČTENÍ NA 3 MINUTY

Čisté toalety v restauracích

Čistota toalet je zásadním parametrem při vytváření závěrečného dojmu hostů. Špatně uklizené a nevábně vonící WC je často hodnoceno velmi nekompromisně. Nedostatečná úroveň toalet dokáže u hostů zkazit dojem třeba i z jinak skvělého posezení v restauraci. VÍCE SE DOČTETE ZDE.


7. 7. 2015 * HYGIENA V KUCHYNI * ČTENÍ NA 3 MINUTY

Letní ohrožení v kuchyni

Letní velmi horké měsíce s sebou nesou zvýšené riziko výskytu nebezpečných bakterií a tak je nutné tomu maximálně čelit. Už tak vyhřáté prostředí profesionální kuchyně je v letních měsících vystaveno takovým teplotním hodnotám, které jsou ideální pro růst bakterií. I když vzduch v kuchyni není extrémně teplý nebo vlhký, celkové podmínky mohou být líhní pro bakterie, které se mohou dostat až na připravované jídlo. Takovou nebezpečnou bakterií je například enterohemorrhagic E. coli, která se nejvíce množí při teplotě 37°C a je přenosná pouhým dotykem. Nejdůležitějšími kroky je poctivý úklid kuchyně a hygiena rukou. VÍCE SE DOČTETE ZDE.